Biografie

oakcity persfotoDe Oakcity Jazzband,ontstaan in september 1995, is een groep van 7 goeie kameraden, die op een toffe manier, het publiek laat genieten van muziek & show in Dixieland stijl.
Aan hun thuishaven Maaseik, ook wel “Eikerstad” genoemd, ontleent de Oakcity Jazzband dankbaar haar naam.

 

oak1

 

De Oakcity Jazzband is gekend als streetparade band, op allerlei openlucht evenementen in West-Europa kan men deze muzikanten zien voorbij marcheren. Ze brengen uitbundige, vrolijke Dixielandmuziek, Blues- en populaire Swingnummers. De melodieën worden gekruid met stijlvolle solo’s en gezongen teksten in het Engels, Duits, Frans of Nederlands.Vooral de stukjes straattheater, waarin het publiek met veel liefde en humor wordt betrokken, is door de jaren heen haar handelsmerk geworden.

Het Internationaal Dixieland Festival in Dresden (D) Breda Jazz Festival (NL), het Køge Jazz Festival (DK), het Joly Jazz Festival in Avesnois (F), Street Festival Celle (D) Festival Del Mundo in Maasmechelen (B), Rhinetown Jazz in Wageningen (NL), de Düsseldorfer Jazz Rally (D), het , Dixielandfest Wittenberg (D) is slechts een greep uit het palmares van dit succesvolle orkest!

In 2011 (16 jarig bestaan van de band!) was de Oakcity Jazzband bijzonder vereerd om op te treden op het wereldbekende French Quarter Festival in New Orleans (USA). Hier stonden zij als enige Belgische band tussen 250 nationale en internationale orkesten. Zij was bovendien de eerste Belgische band in New Orleans na Hurricane Katrina (2005).

 

 

Royal Street New Orleans

Het 46. Internationales Dixieland Festival in Dresden 2016, was een Jubileumjaar  “20 jaar Oakcity Jazzband” dit hebben ze passend in de verf gezet met hun nieuwe CD “Ace in de Hole”. Deze werd voorgesteld op 18 juni 2015 in de jazzclub “The Mood” te Hasselt

Bekijk onze CD-presentatie in jazzclub ‘The Mood’

 

Oakcity Jazzband is uiteraard heel fier dat ze op het 48. Internationales Dixieland Festival in Dresden (van 17/05/18 tot 20/05/18) voor de 5de maal op het programma staat.

Op 15/07/18 zijn ze te gast op de 9. Magdeburger Jazz Nacht, en in Oktober 2018 opnieuw in Kopenhagen Køge Jazz Festival.

Oakcity Logo 2

Oakcity Jazzband Persfoto Podium 3(Kleur) (Medium)   Je gaat nooit aan de Oakcity Jazzband voorbij, zonder een glimlach op je gezicht!

 
Home / Biografie