Biografie

oakcity persfotoDe Oakcity Jazzband,ontstaan in september 1995, is een groep van 7 goeie kameraden, die op een toffe manier, het publiek laat genieten van muziek & show in Dixieland stijl.
Aan hun thuishaven Maaseik, ook wel “Eikerstad” genoemd, ontleent de Oakcity Jazzband dankbaar haar naam.

 

oak1

 

De Oakcity Jazzband is gekend als streetparade band, op allerlei openlucht evenementen in West-Europa kan men deze muzikanten zien voorbij marcheren. Ze brengen uitbundige, vrolijke Dixielandmuziek, Blues- en populaire Swingnummers. De melodieën worden gekruid met stijlvolle solo’s en gezongen teksten in het Engels, Duits, Frans of Nederlands.Vooral de stukjes straattheater, waarin het publiek met veel liefde en humor wordt betrokken, is door de jaren heen haar handelsmerk geworden.

Het Breda Jazz Festival (NL), het Internationaal Dixieland Festival in Dresden (D), het Køge Jazz Festival (DK), het Joly Jazz Festival in Avesnois (F), Festival Del Mundo in Maasmechelen (B), Rhinetown Jazz in Wageningen (NL), de Düsseldorfer Jazz Rally (D), het Buitenbeenpopfestival in Leopoldsburg (B),  is slechts een greep uit het palmares van dit succesvolle orkest!

In 2011 (16 jarig bestaan van de band!) was de Oakcity Jazzband bijzonder vereerd om op te treden op het wereldbekende French Quarter Festival in New Orleans (USA). Hier stonden zij als enige Belgische band tussen 250 nationale en internationale orkesten. Zij was bovendien de eerste Belgische band in New Orleans na Hurricane Katrina (2005)!

 

Royal Street New Orleans

 

Na het overlijden van Nico Janssen en het vertrek van Jo Wolf en Maurits Rayen hebben Patrick Weeghmans (sousafoon), Herman Vanspauwen (klarinet) en Bob Schweig (banjo) hun intrede gedaan bij de Oakcity Jazzband (januari 2013).

Deze nieuwe formatie stond direct voor een grote uitdaging daar ze met hemelvaart (2013) geprogrammeerd stonden op Europa’s grootste Internationaal Dixielandfestival in Dresden. Deze vuurdoop hebben ze met zeer veel succes doorstaan, bewijs ze staan opnieuw geprogrammeerd op het festival in mei 2016.

19-20-21-22 mei 2016

46. Internationales Dixieland Festival in Dresden.

http://www.dixielandfestival-dresden.com

In het voorjaar van 2014 begonnen ze met de voorbereiding van hun 20 jarig Jubileum (2015). Ze hebben dit gevierd met een voorstelling van hun nieuwe CD  “Ace in the Hole” dit gebeurde op 18 juni 2015 in de jazzclub “The Mood” te Hasselt

Bekijk onze CD-presentatie in jazzclub ‘The Mood’

Oakcity Logo 2

Oakcity Jazzband Persfoto Podium 3(Kleur) (Medium)   Je gaat nooit aan de Oakcity Jazzband voorbij, zonder een glimlach op je gezicht!

 
Home / Biografie