Nieuwsbrief Mei 2013

Nieuwsbrief mei 2013

Dresden

Beste Oakcity-Jazzbandliefhebbers,

Ook dit jaar was de Oakcity Jazzband present op het 43ste Internationale Dixielandfestival”  in Dresden, klik hier als enige Belgische Jazzband van de 41 deelnemende bands uit 11 landen.

De weergoden waren goed gestemd want terwijl het zuiden en het westen van Europa geteisterd werd door koude en regen, mocht Dresden genieten van veel zon, een blauwe hemel en zomerse temperaturen.

De openingsavond op donderdag 16 mei is traditioneel een botenparade op de Elbe genaamd: “Riverboat Shuffle” klik hier  de Oakcity Jazzband speelde op de Steamboot “August der Starke”, een 100 meter lange boot, en bewees met een tweetal sterke sets dat ze de juiste snaren bespeelde en daarmee het publiek in een dixieland extase kon brengen.

Op vrijdag mocht de Oakcity Jazzband  aantreden op een Dixie-Tram Stadtrundfahrt” doorheen de stad. klik hier . Dit evenement was een nieuw initiatief van de organisatie en trok daarom ook veel persaandacht.

Diezelfde avond sloot de Maaseiker band “Die Nacht des Dixieland” af in de “Centrum Galerie”, een winkelgalerie die voor deze gelegenheid tot concertzaal was omgetoverd. De jamsessie die daarop volgde in de foyer van het “IBIS-hotel” met een 20-tal muzikanten was ook van een uitzonderlijk niveau, zowel in kwaliteit als in duur….tot 5h30!

nwsbrfmei1

Op zaterdag trok het mooie weer een massa volk naar de winkelstraten van Dresden. Het optreden in der majestueuze Halle des Bahnhofs”  en in de Prager strasse was dan ook een voltreffer.  Maar ook op het exclusieve “Jazzband Ball” in het 4-sterren“NH-Hotel”,liet de Oakcity Jazzband zich van zijn beste kant zien, samen met de 9 vrouwelijke muzikanten van uit de band van“Lizzy Melon & Die Damenkapelle”

Op de slotdag zondag, was de Oakcity Jazzband voor de eerste keer te gast op het “Open Air Gala im Junge Garde” . Zoals u ziet op de bijgevoegde foto’s, was de publieke opkomst maar mager en het podium iets te klein, maar we hebben ons toch goed geamuseerd!

om te beginnen toch wat volk……herkent u ons….?……kijk eens goed….!!   Remmidemmi………!!!!!!!!

nwsbrfmei2

En dan de slotparade…daar zijn eigenlijk geen woorden voor, laat de beelden maar spreken.

nwsbrfmei3
nwsbrfmei4
De BBQ-avond bij onze Dresdner Freunde  Antje en Steffen was een perfecte afsluiter van een onvergetelijke 4-daagse.

BBQ - Antje und Steffen

 
Home / Nieuwsbrief Mei 2013