Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013

 

De Oakcity Jazzband wordt door het “huis van de mens”, een vrijzinnig humanistische organisatie wel vaker gevraagd voor lokale evenementen op te luisteren. Op vrijdag 14 juni mochten we dan ook aantreden voor hun jaarlijkse nationale personeelsbijeenkomst, die georganiseerd werd door de Limburgse afdeling in Hasselt.

“Het Borrelhuys” te Hasselt was de perfecte locatie voor de afsluitingsceremonie die dag.

Het publiek werd aangenaam verrast door een gastoptreden van Melina Clijsters, een Limburgse medewerkster van het “ huis van de mens” die samen met de Oakcity Jazzband een aantal Jazz-standards vertolkte.

Zowaar een geslaagde samenwerking die zich in de toekomst nog zal voortzetten, zonder twijfel.

n1

Na de afsluiting van het officiële gedeelte werd lustig voort gemusiceerd op het zonnige terras van “Het Borrelhuys”. Een sfeertje om van te genieten…..!

Pascalle en Marcus de uitbaters van Herberg Stadt Stevenswaert”  www.herberg-stevensweert.nl  hebben we leren kennen op Schlemmermarkt in Wassenberg.

n2

Zij nodigden de Oakcity Jazzband voor de 5de keer uit op hun jaarlijkse Culinaire BBQ op het prachtige historische marktplein van Stevensweert. Een vijftigtal genodigden hebben daar op zondagmiddag 16 juni 2013 genoten van een overheerlijk buffet waar het lekkerste vlees en visgerecht door chef-Marcus op een meesterlijke wijze werd gegrild, met daarbij dan de muzikale ondersteuning van de Oakcity Jazzband met hun typische jazz en dixierepertoire. Gezelligheid was troef…………………….!


Nieuwsbrief juli 2013

 Untitled-7Ook bij de Duitse serviceclubs heeft de Oakcity Jazzband voet aan de grond.

Als de“Rotary meets  Lions” een evenement organiseren voor een goed doel, wil men natuurlijk verzekerd zijn van een zo groot mogelijke opkomst. Op zondag 7 juli organiseerde ze dan samen met de Oakcity Jazzband een “Jazz–Matinee” in de “Löwenherz” auf der “Burg Baesweiler” www.loewenherz-baesweiler.de een zeer talrijk opgekomen publiek kon dan daarbij ook genieten van een zeer uitgebreide BBQ. Er werd die dag dan ook meer dan

3000 € ingezameld voor kansarme gezinnen van Aachen en omstreken.

 

 

Nieuwsbrief augustus 2013

 n3

De Oakcity Jazzband heeft al 15 jaar een vaste muzikale stek op de 4 dagen durende “Schlemmermarkt”in Wassenberg. www.schlemmermarkt-wassenberg.de

Herr Hans Brender organiseert daar al voor de 21ste maal met veel succes een culinair feest waar een twintigtal standhouders de bezoekers verwennen met regionale hoogwaardige culinaire specialiteiten. Het prachtige zomerweer maakte van deze editie (van 8 tot 11 augustus 2013) wederom een groot succes. Op de openingsavond wordt jaarlijks de winnaar van “Goldene Schlemmer Ente” uitgenodigd, dit zijn mensen die zich verdienstelijk gemaakt hebben ter bevordering van de “Eet en Drinkcultuur”, dit jaar was dat niet minder dan:

Prof.Dr.Götz Alsmann  & Christine Westermann

n4

Dit duo presenteert het populaire praatprogramma “Zimmer frei” (WDR)Duitse televisie. Prof.Dr.Götz  ook genoemd “Professor Bob” is ook een voortreffelijke jazzmuzikant hij won al 4 maal de “German Jazz Award” op een vraag hoeveel instrumenten hij bespeeld antwoorde hij, vraag me liever hoeveel instrumenten ik niet bespeel.Hij is dan ook spontaan met ons de Oakcity Jazzband beginnen te jammen op onze Bob zijn banjo….. voortreffelijk…!!! De volgende sfeerbeelden spreken voor zich:

n5

n6

n7

n8

n9

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Op zondag 18 augustus was de Oakcity Jazzband de gast op een “Jazz-frühschoppen” in Linnich-Welz, een 20-tal kilometer van Wassenberg.

Welz is een klein dorpje, wel bekend voor zijn privébrouwerij “Rainer”    www.brauerei-rainer.de  .De jaarlijkse tweedaagse brouwerijfeesten lokten op zaterdagavond en zondagmiddag honderden liefhebbers naar het plaatselijk gebrouwen bier en de vele soorten “schnappes”.

De mooie binnenkoer van de brouwerij was prachtig ingekleed en vormde een ideale locatie voor de dorstige muzikanten en hun toehoorders. (Foto’s Nancy)

n10

n11

A Smile is the Prettiest Thing to Wear

 

Groetjes Oakcity Jazzband

 

Lieven

 
Home / Nieuwsbrief juni 2013